Pagrotsky (S) kan inte räkna

 


Leif Pagrotsky gör bort sig i frågan om Sveriges finanskrisinsats

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/korseld/article8188220.ab?start=1931

I slutminuterna av Korseld kläckte socialdemokraten Leif Pagrotsky plötsligt ur sig att Sverige är ett av de länder som klarat finanskrisen sämst. Ett sådant så pass uppenbart helt verklighetsfrämmande uttalande fick till och med programledarna att förvånas. Antingen kan han inte räkna eller så ljuger mannen. Vill man ljuga borde han kanske valt en bättre lögn - det här är ju jättelätt att kontrollera. Eurostat för statistik över EU-ländernas utveckling;

Tillväxt (%) 2009 (hämtat 20101130)
Polen +1,7
Cypern -1,7
Schweiz -1,9
Malta -2,1
Grekland -2,3
Portugal -2,6
Frankrike -2,6
Belgien -2,9
Luxemburg -3,7
Spanien -3,7
Österrike -3,9
Nederländerna -3,9
Tjeckien -4,1
EU 27 -4,2
Tyskland -4,7
Slovakien -4,8
Bulgarien -4,9
Storbritannien -5,0
Italien -5,0
Danmark -5,2
Sverige -5,3
Ungern -6,7
Romänien -7,1
Irland -7,6
Finland -8,0
Slovenien -8,1
Estland -13,9
Litauen -14,7
Letland -18,0

Det är iofs att Sveriges BNP-tapp under krisåren var ganska stort men så är vi ett litet exportberoende land också. Prognoserna för framtiden ser destu roligare ut;

Tillväxt (%) 2010 (prognos hämtat 20101130)
Sverige +4,8
Slovenien +4,3
Slovakien +4,3
Tyskland +3,6
Luxemburg +3,6
Polen +3,5
Finland +2,6
Tjeckien +2,4
Danmark +2,4
Estland +2,3
EU 27 +1,8
Belgien +1,8
Storbritannien +1,8
Nederländerna +1,7
Österrike +1,7
Frankrike +1,6
Portugal +1,5
Italien 1,1
Ungern 1,1
Bulgarien +-0,0
Irland +-0,0
Cypern +-0,0
Letland +-0,0
Litauen +-0,0
Malta +-0,0
Spanien -0,3
Romänien -2,5
Grekland -4,5

Sverige ser däremot ut att ha fått bäst tillväxt i hela EU under 2010. Hur kan det vara "sämst"? Sverige rasade mer än flera andra länder (dock inte lika extremt som Baltikum) under krisåren. I och med att vi förde en ansvarsfull ekonomisk politik och inte överbelånade oss kan vi nu snabbt ta oss ur krisen. Flera andra länder där man fört vänsterpolitik, exempelvis Grekland, skonades nästan från finanskrisen men har i stället drabbats av en långt allvarligare skuldkris. Genom skuldsättning och tobleronepolitik skjöt länder upp sina problem från 2009 till 2010+.

Nästan samma dag som Pagrotsky gjorde sitt korkade uttalande skrev Aftonbladet på "samma sida" följande artikel om hur bra det går för svensk ekonomi; http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article8164997.ab

Jag hoppas att Leif Pagrotsky blir partiledare för S efter Sahlin. Han vore onekligen en stark tillgång - för oss moderater. Vem tror vi svenska folket har störst förtroende för; nationekonomimästaren Borg eller en skäggtomte som inte kan räkna? Jag tror bestämt att folk har mer förtroende för Anders Borg.

 

 


Privat äganderätt måste tillåtas i Sverige


http://www.dt.se/nyheter/leksand/article797896.ece

Du lånar bara ditt hem av stat och kommun

Vi vill gärna tro att huset vi bor i och köpt för hårt förvärvade pengar är vårt eget. Ett antal personer i Leksand håller nu på att under bestialiska former uppmärksammas på att så inte är fallet. Kommunen planerar att tvångskonfiskera fastigheterna till underpris till förmån för utbyggda containerplatser åt ett privat företag. Det har kommunen laglig rätt att göra genom så kallad expropriation.

I min värld ska man givetvis få äga det man köpt. I Sverige är det tyvärr inte så. Bygger du något på tomten större än en friggebod behöver du bygglov. Bygglov kan säkerligen vara befogat av arbetsmiljö- eller säkerhetsskäl men att kommunen ska tilåtas ha veto när det gäller rent estetiska saker på människos egna tomter är helt fel. Ofta kan man behöva ansöka om bygglov för att måla om huset i en ny färg. Som familjerna i Leksand nu fått erfara är även enda anledningen till att du överhuvudtaget får ha kvar ditt hus att kommun eller stat tillåter dig att göra så.

Jag tycker att du ska få bygga hur som helst på din egen tomt (såvida det inte har säkerhetsbrister eller liknande). Stör du dig på att din grannes nya byggnad skymmer din utsikt? Då skulle du ha köpt hans tomt före honom. Tycker du att din grannes husfärg är ful? Flytta därifrån. Framförallt är det självklart att du ska få ha kvar ditt eget hus till dess att du själv vill sälja det.

Expropriation, kommunal/statlig tvångskonfiskering av människors hus, är inte värdigt ett land som påstår sig vara en demokrati. Privat äganderätt bör tillåtas i Sverige.



Den svenska kulturkolonialismen


Amerikanska valet


I Sverige är Barack Obama en messias. Han är den som ska göra USA till en svensk välfärdsstat. Norrmännen gav Obama Nobels fredspris, främst motiverat av faktumet att Obama inte är Bush. I USA däremot är Obama knappast särskilt omtyckt. Kanske föredrar amerikanerna ett amerikanskt system före ett svenskt?

Barack Hussein Obama


Inför amerikanska presidentvalet 2008 presenterades det i svensk media som om det bara fanns en kandidat. Över 90 % av all svensk medial bevakning om valet handlade om Obama. Innan dess tycktes valet stå mellan de två demokraterna Obama och Hilary Clinton. Offentligt stödde den absoluta majoriteten svenskar demokraterna. Repulikanernas kandidater betraktades som ett 300 år gammalt lik accompanjerat av en efterbliven nehanderthalshona från Alaska. Obama vann mycket riktigt, men inte med de messianska 90+ % som man i Sverige skulle kunna få intrycket av. Obama fick 53 %, kontra McCains 46 %. Svenskar bör bli bättre på att förstå att det finns många amerikaner som faktiskt vill ha dessa "grottmänniskor".


I svensk media kring det brittiska valet 2010 lät det som om liberaldemokraternas Nick Clegg var det stora stjärnskottet som skulle försvenska britterna. Faktum är att liberaldemokraterna fick i princip lika mycket storstryk i valet som de brukar få. Den kandidat som fungerade bäst i Sverige fungerade tydligen inte bäst i Storbritannien heller.


I USA är Obamas politik kontroversiell. Många betraktar honom som en "jävla kommunist", trots att han med svenska mått är tämligen höger. Amerikanska sjukvårdsreformen som Obama försökt genomdriva bedömdes av många ge den stora majoriteten amerikaner sämre sjukvård till förmån för förbättrad sjukvård för ett litet fåtal som har det sämst ställt. Att sedan i så kallade "krispaket" dela ut belånade skattepengar hit och dit för att "hjälpa ekonomin" är heller inte någonting som imponerar på amerikaner. Vår store messias Obama, som ska rädda världen, har drabbats av hårt motstånd från Tea Party-organisationen, till stor del bestående av amerikanska hemmafruar. Republikanerna växer på gräsrotsnivå bland vanligt folk och förenar sig mot messias Obama. Mycket riktigt blev mellanårsvalet 2010 en stor förlust för demokraterna och Obama.


Vi svenskar bör kanske i större utsträckning förstå att svenska värderingar kanske inte är de som råder i hela världen. Vi kan inte räkna med att de "svenskaste" kandidaterna alltid ska vara de som vinner i utländska val. Obama är definitivt inte någon profet i sin hemby, även om han är det i Sverige.


Psykmördare får vapenlicens


http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/tv4nyheterna?title=tv4nyheterna_22%3A00&videoid=1119952


Fantastiskt men samtidigt typiskt svenskt. Den misstänkte "nye lasermannen" bedömdes för psykiskt labil för värnplikt. Däremot fick han vapenlicens för två pistoler. Det kanske är dags för myndigheterna att börja prata med varandra lite?


RSS 2.0