Offentlig ursäkt


Med anledning av Falukurirens artiklar http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article893721.ece, http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article893722.ece och http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article893723.ece, vill jag göra följande uttalande, vilket också skickats till redaktionen på FK;

"Offentlig ursäkt

Det har uppmärksammats att jag gjort kränkande uttalanden om SD i Gagnefs företrädare på Facebook. På valnatten påstod jag att Sverigedemokraternas enda lokale kandidat var en ”88-årig senil mytoman”. Till att börja med vill jag förtydliga att dessa uttalanden har gjorts av mig personligen och representerar inte MUF Siljans hållning.

Jag vill be Bo-Åke Ericson (SD) offentligen om ursäkt för mina korkade formuleringar. SD-företrädarens mentala hälsa har jag självklart varken underlag för eller kompetens att bedöma.

Det jag menat, och det jag fortfarande står fast vid, är att sverigedemokratens åsikter, förslag och uttalanden är spritt språngande galna. Samma syn har jag på SD nationellt och även på ett par andra riksdagspartier.

Sebastian Hallberg
Fd Ordförande MUF Siljan"


UPPDATERING: Min ursäkt finns numera i tämligen avskalad form publicerad I Falukuriren här; http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article895221.ece, och i full version i närtidningen här; http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article895304.ece.


UPPDATERING 2: Här finns alltså lite av de kontroverser som SD-Gagnef varit inblandade i och som jag också refererar till;

"Falska löften och annonser i Wasa Posten" http://www.dalademokraten.se/sida/id/129637/
"SD utnyttjar äldre" http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article701500.ece
"Wasa Posten polisanmäls igen" http://www.dt.se/brottsplats/article740640.ece
"Sverigedemokraterna rivstartade" http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article790124.ece






RSS 2.0