Havsnivåförändringar







Kommer världen att dränkas? - Nja..

Om människans koldioxidutsläpp orsakar stigande havsnivåer, varför kan då det inte påvisas?

Hela tiden bombarderas vi av domedagsprofetior om hur människan förstör världen. I Sverige har i princip alla politiska organisationer från höger till vänster med hull och hår svalt enviromentalist-fanatikernas Nostradamos-svammel. Varför hör vi bara politiker berätta vad vetenskapen säger? Maria Wetterstrand, Al Gore, Obama, FN:s klimatpanel är alla POLITIKER. Varför hör vi aldrig riktiga forskare debattera? Allt vi hör är politiker som berättar hur de anser att vetenskapen ser ut.

Nu till lite simpel logik. Om den numera ständigt ökade koldioxidhalten leder till ökad glaciärissmältning och ökade havsnivåer, varför förändras inte den smältningstakten då?

Titta nu på den här grafen från University of Colorado;






Som ni kan se är utvecklingen linjär. Förändringstakten har alltså inte förändrats. Havsnivåerna steg 1994 med ungefär 3mm 2008 och ungefär 3 mm. Man kan rent av se en antydan till en avtagande trend 2005-2008. Från 1994 steg CO2-halterna från ca 360 ppm till ca 380 ppm. Mänsklig aktivitet får inte havet att stiga snabbare. Haven har stigit ända sedan förra istiden.

När förändringshastigheten är konstant ser grafen ut som en rät linje.




När förändringshastigheten ökar successivt är det en exponentialfunktion som ser ut såhär;




Är det någon (förutom Al Gore och FN:s klimatpanel m fl) som seriöst tycker att diagrammet över havsnivåökning ser ut som en exponentialfunktion-graf?

Slutsats; Havsnivån stiger i precis samma takt oavsett vad koldioxidhalten i atmosfären är. Vidare har is smält och hav stigit ända sedan senaste istiden, och det har knappast något med bilar att göra.

Vidare; Hur skall världens kuststäder drabbas av dramatiska havsnivåkatastrofer när haven stiger med 3mm om året?

RSS 2.0