Kampanj i Rättvik och Djurås



 

Idag kampanjade MUF Siljan och MUF Dalarna på Rättviks gymnasium, i samband med att Tobias Billström var på besök. Två nya medlemmar värvades och vi hade många intressanta samtal.

På kvällen kampanjade MUF Siljan senare med Moderaterna i Gagnef i Lindberghallen i Djurås.


Kommentarer
Postat av: Mattias

Äckliga jävla människa!! Hoppas DU blir sjuk och tvingas jobba ända in i döden!

Precis som alla de människor som drabbas så hårt av Er vidriga politik att de till slut inte ser någon annan utväg än att ta livet av sig! Hur kan Du som Moderat se dig i spegeln utan att spotta på din egen spegelbild!? Fyfan för sådana som Du som bara tänker på pengar och fullständigt saknar empati och medmänsklighet!

Hälsningar// Mattias

2010-09-12 @ 01:23:42
Postat av: Sebastian Hallberg

Självfallet ska man få sjukpenning om man blir sjuk. Har Försäkringskassan begått misstag ska man givetvis överklaga beslutet.



Men det är också viktigt att människor som varit sjuka får hjälp att komma tillbaka till arbetslivet. Vänsterns system med permanenta sjukskrivningar på allt möjligt är inget bra system. Det är i grunden bra att man gör uppföljningar av hur sjukdomen utvecklats och ifall personen blivit frisk.

2010-09-12 @ 03:25:17
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Jocke

2010-09-12 @ 17:37:40
Postat av: Jocke

Hej !!

Tycker du på allvar att genom att bedriva hetsjakt på sjukskrivna hjälper dem in i arbete?

Man kan inte sätta ett tak på hur länge en person är sjuk. Är man sjuk så är man sjuk!!! Finns ju ingen som vill vara sjukskriven lr arbetslös och de som är det behöver ju aktiveras. Jag håller med dig om att sjukskrivna ska få hjälp med rehabilitering, men då krävs det skattepengar, annars blir det ju bara de som har råd med vården som gynnas av det dvs. Moderaternas politik !! Den är verkligen omänsklig och delar upp människor i olika klasser. Sociala skyddsnätet är borta till förmån för de rika. Ni tar från de fattiga & sjuka och ger till de rika & giriga. Sjukskrivningarna har minskat och socialbidragen har ökat. Ni har flyttat över sjuka och fattiga till en annan myndighet och är stolta över att sjukskrivningarna minskat. Sanningen är att ni egentligen bara är stolta över att kostnaden minskat i form av bidrag genom att ge skattelättnader till de högavlönade. Eran politik är rutten och väldigt destruktiv. Allt är vinstdrivande och skiter fullständigt i mänskligt värde. Hoppas människan kan utvecklas en dag och få ett högre medvetande istället för att styras av girighet. Tyvärr tänker de flesta på sin egen plånbok och tror att alliansen är modellen för det.

2010-09-12 @ 18:35:13
URL: http://donsoderqvist.blogg.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

Permanenta sjukskrivningar hjälper definitivt inte någon tillbaka till arbete. Därför tycker vi att det är viktigt att man med jämna mellanrum får sin arbetsförmåga bedömd på nytt. Är man frisk får man stöd av Arbetsförmedlingen i stället, men är man fortsatt sjuk får man förlängd sjukpenning av Försäkringskassan fram till nästa avstämning.



I och med att Alliansen bedrivit en politik för jobb finns mer skattepengar nu än tidigare, då fler jobbar och betalar skatt. När de flesta andra länder har problem med skenande skulder har vi lyckats betala tillbaka 200 miljarder på statsskulden. De som är beroende av andra är de som har mest att tjäna på en högerpolitik för jobb.



Svamlet om att Moderaterna bara skulle gynna rika är ju inte alls sant. Våra skattesänkningar har varit riktade till låginkomsttagare. Höginkomsttagare har jämfört med låginkomsttagare fått höjd skatt. Du blandar nog ihop oss med vänsterpartierna. De går till val på att sänka inkomsterna för alla som arbetar och att göra så att färre får råd med bil, hus, hushållstjänster, renoveringar mm.



2010-09-12 @ 18:57:18
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: jocke

Att alliansen fått ner kostnaden i sjukskrivningar beror ju på att de utförsäkrade hamnat hos soc. Klart som fan då att man fått ner kostnaderna.

Klassklyftorna har vuxit under alliansen, detta är fakta hur mycket du än vill skylla ifrån dig!!

Vart är din medmänsklighet Sebastian ?

Jag är oroad över den brist på empati och medmänsklighet jag hör hos borgare jag talat med. Allt handlar om egen ekonomisk vinning, materialism, resurser, hetsjakt mot s.k fuskare

Vad spelar allt detta för roll om vi inte ens har en planet att bo på?

Varför kan man inte lyssna på sitt hjärta och vara medmänsklig? Ord som hjälpa, kärlek, miljö m.fl är ju alltid det som skiljer blocken åt.

Jag betalar med glädje några hundralappar mer i skatt i månaden mot att det finns ett fungerande välfärdssystem där alla har rätt till skola, sjukvård, gratis museum och bibliotek, billigare kollektivtrafik, rätten till ersättning om man blir arb.lös, sjukersättning vid en livskris osv. för alla, oavsett hur rik man är.

Är det så hemskt?

Med tanke på hur förbannat mycket pengar som det fuskas med i näringslivet och finanslivet så är ju fusket 100 ggr större ekonomiskt där än bland sjukskrivning, arbetslöshet osv... där hörs bara kommentarer som; det är oansvarigt !!



Jag såg ditt inlägg där du jämför SD och V som pest eller kolera (?)

Om du på fullt allvar anser att V är kommunister så är du så korkad och opåläst att det är skrämmande i dagens samhälle. Skulle inte förvåna mig om ni sammarbetar med SD eftersom eran människosyn verkar närmare SD än V. DET ÄR SKRÄMMANDE !

2010-09-19 @ 15:17:10
URL: http://donsoderqvist.blogg.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

Du påstår att du "med gläde betalar några hundralappar mer i skatt". Kul för dig. Ge bort dem till Rädda Barnen eller nåt i stället? Men bara för att du har råd med höjd skatt ska du inte tro att alla har det. Vänstern måste ibland klättra ur sitt egocentriska skal. Alla har det inte lika bra som dig. Alla har inte råd med att Sahlin tar några hundralappar extra varje månad.



Du närmast bekräftar ju att vänstern är partier för överheten. Alla som inte är beroende av inkomstens storlek eller tillgången på jobb kan ju rösta rött. Men för alla som faktiskt är beroende av att det finns pengar kvar av lönen och att man har ett arbete att gå till är blått enda alternativet.



Vänstern har reducerats till ett gäng besuttna uppe på ett moln som skryter om hur lite de skulle påverkas om deras inkomster minskade.



För övrigt har Lars Ohly själv kallat sig kommunist. V är betydligt mer kommunistiskt än vad SD är nazistiskt, men det är lika illa i alla fall.



2010-09-19 @ 15:25:07
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: jocke

Du tamefan äcklar mig. Inte ett skit av det du just skrivit stämmer och visar på din och majoriteten av svenska folket fruktansvärda okunskap om politik. Vafan har du fått denna faschistpropaganda?

Nazisterna står öppet för att de vill utrota demokrati och människoraser.

Vart står det i kommunismens ideologi att de vill dessa hemska saker?

Att det sedan varit just faschister som styrt i kommuniststater är ju katastrof i sig.

Men det är just detta som är människans undergång.

Man tänker med plånboken och skiter i mänskligheten och miljön.

Mina tankar går till de utförsäkrade som tvingas jobba de sista dagarna i livet fast de är dödssjuka (läs om fallet Annica http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html )

Grattis till detta Sebastian !

2010-09-20 @ 21:20:21
Postat av: Jocke

En sak till !!

Menar du på allvar att V är mer kommunistiskt än vad SD är nazistiskt?

Ett tips; kolla upp dina fakta om du skall ha en framtid inom politiken. Kika hur många i SD som är med i tidigare vit-makt rörelser. Fyfan , du är ju pinsam.

2010-09-20 @ 21:23:56
Postat av: Jocke

skapligt oseriös blogg du har som inte lägger ut alla kommentarer, och inte har en öppen diskution.

2010-09-20 @ 21:29:27
Postat av: Sebastian Hallberg

Av någon anledning tar jag det som en komplimang att en kommunistsympatisör finner mig äcklande. ;)



Det ingår i marxisk-kommunistiska idén att samhället ("tillfälligt") ska styras av en totalitär "prolitäriatets diktatur". En av de marxistiska grundprinciperna är att majoriteten har rätt att rånmörda minoriteten. Alla lustiga vänsterideologier som går ut på att man ska ha ihjäl varandra är dåliga, oavsett om de kallas "kommunism" eller "nazism". Nazismen fokuserar på att mörda raser + oliktänkande. Kommunismen fokuserar på att mörda klasser + oliktänkande.



SD styrs inte av uttalade nazister. VPK styrs av en till alldeles nyss uttalad kommunist som anser att Kuba är mer demokratiskt än USA och som gärna begränsar friheter för att "skydda arbetarklassen". SD och V är egentligen samma vänsterextrema skit men med olika fokus.



När det gäller sjukförsäkringarna förstår jag inte riktigt vad du har för lösning. Det är ett stort problem att Försäkringskassan inte följer reglerna och inte sköter sig, men vänsterns enda lösning verkar vara att avskaffa arbetsförmågeprövningarna och ge sjukpenning till alla. På Försäkringskassan jobbar tyvärr bara människor. Å andra sidan så är det ju ett tydligt tecken på att staten kanske inte ska hålla på med sjukförsäkringar - det blir uppenbarligen inte bra då.



2010-09-20 @ 21:45:09
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

Vad menar du förresten med att jag inte lägger ut alla kommentarer? Jag har ingen inställning som säger att jag måste godkänna några kommentarer. Allt som skrivs syns här på en gång. Jag tycker vi verkar ha en tämligen öppen diskussion här.

2010-09-20 @ 21:54:01
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Mattias

S.O.P.A!



Jag trodde faktiskt att någon som är politiskt aktiv hade bättre koll på just politik!

Läs om dina inlägg Sebastian, kolla fakta och återkom när du har lite "kött på benen".

Du kommer inse att du gjort bort dig en hel del ;)



Det har jag också gjort många gånger, MEN skillnaden är att inte springer runt och hävdar att jag är "politiker"!



Skit på dig så ses vi i aulan sen!

2010-09-20 @ 23:49:11
Postat av: Sebastian Hallberg

Mattias får gärna konkretisera och specificera sina påståenden. Om du anser dig besitta någon viktig information ingen annan har tror jag du sprider din mening enklare genom att framföra den i stället för att kort hävda att alla andra har fel.

2010-09-21 @ 00:32:01
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Jocke

H E J J A G H E T E R S E B A S T I A N O C H J A G Ä R E N R O B O T. J A G Ä R P R O G R A M M E R A D T I L L M I N A Å S I K T E R. J A G K A N I N T E K Ä N N A E M P A T I E L L E R M E D L I D A N D E F Ö R M Ä N N I S K O R , M I L J Ö E L L E R D J U R.



Hej Sebastian!

Då förstår jag varför du inte kan svara på alla fruktansvärda fall där svårt sjuka människor tvingas ut i arbete pga den politik du är programmerad till.

Då förstår jag varför du kallar alla som inte är programmerad som du, för "elaka kommunister".

Då förstår jag varför du stöttar den miljöförstörande politik som säger nej till höghastighetståg och som vill bygga 10 st kärnkraftverk.

Då förstår jag !



Ska försöka lära dig några saker;



1. Att jag vill ha ett jämlikt samhälle där alla är med och bidrar till ett välfärdssystem och att alla inom en koncern är med och delar på den vinst ett bolag gör, betyder inte att jag vill bli massmördare och att jag stöttar en diktator (eftersom du nyss kallade mig kommunistsympatisör).



2. Kuba har en av världens bästa sjukvård (trots otroliga sanktioner från omvärlden, främst USA) för både människor och djur. Medicinen är så billig i Kuba att Amerikaner åker över gråtandes för att förnedringen av att medicin är 20 ggr billigare i ett 'hemskt kommunistland' blir för mycket för dem.



3. Lite historielektion till dig för att visa vad Moderaternas ideologi går ut på och varför de har kämpat EMOT alla männskliga rättgheter genom tiderna.

Varsågod;

http://www.youtube.com/watch?v=HOQHzDI0HPI



Förhoppningsvis får du dig en tankeställare Sebastian, men troligtvis saknar du som sagt förståelse och empati och har svårt att svälja förtretet.



Hur tycker du världen ser ut idag?

Jorden utarmas på resurser för ??

- Just det, vinstdrivande intressen!! Kallas kapitalism förövrigt.



Kapitalismen är så destruktiv att den är självförstörande. Vi befinner oss i en enorm krissituation på denna planet och vi kan inte stoppa det pga PENGAR !!

Pengar, pengar, pengar, pengar..... Den jävel som uppfann pengar var nog den med 'svansen', idag så sitter dessa jävlar med i 'Alliansen'.



Lycka till och tack för att du visar på den största svaghet vi besitter, nämligen:

GIRIGHET

2010-09-23 @ 18:49:41
Postat av: Sebastian Hallberg

Kan du specificera dina påståenden om min påstådda känslolöshet?



Jag skulle säga att vänstern har problem med bristande empati. Man utgår ifrån att bara för att rödvinskommunisterna själva har råd med höjd skatt har alla råd med det. Det bidrar till att alla svaga slås ut och bara de starka klarar sig. Väljarna röstade emot vänsterexperimentets politik med höjda skatter för låginkomsttagare, höjda priser på varor, dyrare el, svårare att få jobb osv. Empati innebär faktiskt inte att man bara tänker på de som har det bäst.



Hur hade du tänkt bygga elslukande höghastighetståg utan kärnkraft? Kärnkraften står för hälften av vår elproduktion. Ska vi öka på elförbrukningen men minska elproduktionen? Det låter ju som tobleronepolitik. Svenska folket var väldigt tydliga i valet - energikonsumenterna ska inte betala för vänsterexperimentets energilekar.



1. Jag vill ha ett samhälle där människan sätts före systemet. Det viktigaste kan inte vara, som du skriver, att det är just det offentliga som driver välfärden. Det viktigaste måste alltid vara att välfärden är bra och att de som är beroende av välfärd får bra välfärd. Vänstern vill väldigt tydligt driva sjukvård för landstingens skull. Jag vill ha sjukvård för patienternas skull. Jag tycker alltid det låter så märkliga när etablissemangets kommunister pratar om att det är viktigt att det offentliga gör så mycket som möjligt så att den egna ställningen skyddas.



Dessutom ingår fortfarande rånmord i kommunistiska ideologin. Det börjar lukta förintelseförnekelse här.



2. Om kommuniststaterna nu verkligen är de bästa - varför flyr då människor från dessa och inte till dessa?



3. Tror du på allvar att det finns någon i Moderaternas nuvarande partiledning som var med 1904? Jag är osäker på om vi ens har någon medlem i livet som var född då. Jag begriper inte riktigt hur gamla du tror att vi är. Skulle man varit med 1904 skulle man ju behöva vara 130 år nu minst. Medellivslängden är ju omkring 80 i Sverige. Reinfeldt är exempelvis bara i dryga 40-årsåldern och det är ju alldeles självklart att han inte styrde partiet 1904.



Du verkar ju själv inte besitta någon större empati. Du pratar som att alla som tänker på pengar vore giriga. Det är mycket möjligt att du är ekonomiskt oberoende, men de allra flesta är inte rika. Försök att tänka på dem också. Jag tycker inte alls att det är fel att låginkomsttagare som arbetar ska få sträva efter att få lite mer pengar. Ännu mindre fel är det att fattiga i tredje världen strävar efter att bli mindre fattiga. Försök att tänka dig in i situationen hos de som inte har obegränsade resurser. De allra flesta skulle må bra av minskad fattigdom.

2010-09-25 @ 18:56:16
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0