Hägglund har rätt



http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7758906.ab


SD är varken bättre eller sämre än V





Göran Hägglund uttalade att valet mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna var som att välja mellan pest och kolera. Han har faktiskt rätt. Mona Sahlin menar att det "fattas något i Hägglunds demokratisyn". Jag tycker att det är något fel på Sahlin om hon betraktar vänsterpartiet som demokratiskt.

Det är bara att titta på Ohlys (V) uttalanden. Han har uttalat att kommunistisk diktatur på Kuba är mer demokratiskt än demokratin i USA. Han har sagt att det kan vara okej att begränsa exempelvis yrttandefriheten för att "skydda arbetarklassen". Han uppges också ha gråtit av sorg när Berlinmuren föll och människor för första gången på decennier fick fly undan kommunismens förtryck. Sedan har vi ju det här svammlet om att idrottsstjärnor ska betala mindre skatt då de "tjänar hela samhället" men att företag är onda och ska ha högre skatt då samhället inte tjänar på förekomsten av företag. Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson har sagt att hon är kommunist för att "kommunismen har en stolt historia". Vänsterpartiet har helt klart inte gjort upp med sitt antidemokratiska och våldsamma förflutna. Jimmie Åkesson (SD)  har ju exempelvis babblat om att islam skulle vara "största hotet mot Sverige sedan andra världskriget". Jag tycker att dessa ljushuvuden faktiskt faller under samma kategori.

Sverigedemokraterna är ett parti med rötter i nazismen. Samtidigt har Vänsterpartiet rötter i kommunismen. Många vänsterpartister kallar sig fortfarande kommunister men hur många sverigedemokrater kallar sig för nazister? Nazisterna bildade i Tyskland på 30- och 40-talet en totalitär regim med total statlig kontroll. Oliktänkande och andra obekväma individer avrättades eller sattes i koncentrationsläger. Idén med koncentrationsläger hade Hitler snott rätt av från Lenin i kommunistiska Sovjetunionen. Under tiden Stalin styrde Sovjet utvecklades koncentrationslägret Gulag ytterligare till den punkt att Gulag spelade roll för Sovjets samlade industriproduktion. Även i Sovjet dog oliktänkande som flugor. Man höll på att tvångsförflytta hela Urkrainas befolkning. Ofta förekom masssvält som ett resultat av 100%-ig skatt på all egendom - även mat. Sovjet hade ihjäl betydligt fler än nazisterna av den enkla anledningen att kommunisterna fick betydligt mer tid på sig. Sedan har vi ju utöver Sovjet Kambodja, Kina och Vietnam. Nordkorea och Kuba styrs fortfarande av samma kommunistdiktaturer och betraktas av somliga vänsterpartister som föredömen.

Man räknar med att dryga 11 miljoner människor avled i tyska koncentrationsläger, varav 6 miljoner judar. I Sovjet finns uppgifter om att så många som 50 miljoner kan ha dött i koncentrationsläger. Det kan ju tilläggas att efter att Sovjet befriat fångarna i det fallna Nazi-Tysklands koncentrationsläger togs många koncentrationsläger i östra Tyskland i bruk av kommunisterna då Östtyskland och östra Europa blev sovjetiska lydstater.

Så, varför skulle V vara bättre än SD? Den stora skillnaden är att det ena partiet riskerar att hamna i regering och att det andra bara riskerar att hamna i riksdagen.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0