SD:s uttåg från riksdagens öppnande




Inte första gången uniformerade nationalister marscherar ut från riksdagsförsamlingar i protest

Sverigedemokraternas agerande under sin första tid i riksdagen är lika förvånande som allt annat partiet gör. Under gudstjänsten i samband med riksdagens öppnande började biskopen tala om alla människors lika värde, vilket SD tolkade som ett angrepp, varpå de lämnade kyrkan i protest. Detta är inte bara märkligt ur det perspektivet att sverigedemokrater tydligt drivit linjer att skolavslutningar skall fortsätta att hållas i kyrkor. Borde det inte ligga i sverigedemokraternas intresse att inte förknippas med extremism? I så fall gör partiet alla grundläggande fel.


Om nu SD betraktar sig själva som ett demokratiskt parti för allas lika värde, varför tar man då åt sig av angrepp på antidemokraterna? Det verkar jättekorkat och bekräftar rent av i de flestas ögon att SD till och med betraktar sig själva som extremister. Vi moderater anklagas ofta av oppositionen för att vara känslokalla. I och med att jag vet att jag inte är känslokall skulle jag aldrig ta åt mig av att någon började propagera mot känslokyla - jag skulle rent av hålla med. Därför blir SD:s agerande så lustigt och öppnar upp för många diskussioner om hur de ser på sig själva.

Man kan tro att sverigedemokraterna skulle göra allt för att inte förknippas med nationalsocialismen. Här verkar de begå generalfel på generalfel. Att nationalister klär sig i uniformer och lämnar riksdagsförsamlingar i protest för tankarna till Tyskland på 20-30-talet. Då var det bruna uniformer som gällde. Nu gäller tydligen blekingedräkter. Parallellerna är många.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0