Var sjunde elev i Dalarna byter gymnasium


Tidigare i veckan uppdagades det i Dalarnas Tidningar att så många som var sjunde elev byter gymnasieprogram i Dalarna. Med bakgrund av det skrev jag följande pressmeddelande, vilket också har skickats till tidningarna;

"Utvärdering och studievägledning viktigt i skolan


Det uppmärksammades nyligen att var sjunde elev i Dalarna byter gymnasieprogram. Då Gagnef inte har någon egen gymnasieskola får kommunen förlita sig på de utbildningar som erbjuds i andra kommuner. Det är viktigt att kommunen gör en kontinuerlig och systematisk utvärdering och uppföljning av de gymnasieutbildningar som vi köper, säger M-Gagnefs ordförande Stefan J Eriksson.


Att så många byter skola är ett problem som dels drabbar eleven, som då får längre väg till studenten och arbetsliv. Det är också ett ineffektivt bruk av våra gemensamma resurser. Ofta kan det handla om felaktiga förväntningar eller missvisande information. Vi vill att Gagnef ska erbjuda elever högkvalitativ studie- och yrkesvägledning så att eleverna i högre grad gör korrekt gymnasieval, menar MUF Siljans ordförande Sebastian Hallberg.


Stefan J. Eriksson (M) Gagnef – ordförande


Sebastian Hallberg MUF Siljan – ordförande"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0