Kejsaren av Portugallien (SD)



Låtsasreklam och fantasier om lyxhotell



http://dalademokraten.se/sida/id/129637/


http://www.dt.se/nyheter/gagnef/article701500.ece



Förre veckan trillade det ner ett annonshäfte i brevlådan - "Wasa Posten". Det såg inte så spännande ut vid första blick. Efter att ha studerat häftet djupare visar det sig att det rör sig om en liten sonett av bedrägerier, fantasilöften och sverigedemokratisk propaganda.

Första sidan av "Wasa Posten" såg inte speciellt egendomlig ut. Det var nån annons om någon trädbock man kunde få köpa till ett dyrt pris. I första uppslaget berätter lokale utgivaren, 88-årige Bo-Åke Ericson från Djurmo, Gagnef, om att Wasa Posten är en av världens största tidningar, där man friskt jämför totala antalet upplagor med dagsupplagorna hos stora tidningar.

Sedan görs det plötsligt reklam för ett lyxhotell för pensionärer som "Ericson Hotels" (jämför med namnet på utgivaren) ska bygga i Djurås i samarbete med Sverigedemokraterna (!).  Det exemplifieras friskt om att det ska finnas jaccuzzi-anläggningar på varje rum, tillgång till massage, drinkar mm. Gagnefs kommunalråd Ahlgren (C) har dementerat att kommunen skulle vara inblandad.

Fantasierna stannar inte där. Wasa posten hävdar att kändiskocken Gert Klötzke ska stå för maten på det fiktiva lyxhotellet. Kocken i fråga har dementerat påståendet.

Anledningen till att det inte byggs någonting just nu är att kostnaderna är för höga och att hyrorna då skulle bli för höga för att någon skulle ha råd att bo där. "Ericson Hotels" menar dock att man ska kunna bygga ett lyxhotell med lägre hyra än en vanlig anläggning.

Wasa posten lovar också att någon (Ericson själv eller kanske SD?) ska ge 1 000kr om året till landets pensionärer som "förskott på nästa års skatt"(?).  Alla kommunens pensionärer ska få hela 12 000 om året.

Jag har mina tvivel mot att SD skulle ha råd att bygga ett lyxhotell, hyra ut det mer eller mindre gratis, skänka bort 1000kr/år till landets pensionärer och 12 000kr/året till alla kommunens pensionärer.

Wasa Posten avslutas, utöver annonser och propaganda för SD, med genuina stulna annonser från riktiga företag, som publicerats utan företagens kännedom. De vill givetvis inte förknippas med någon mytomanisk Sd-tidning.

Underhållande, om inte annat..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0