Sahlin kom ut som moderat


http://www.politikerbloggen.se/2010/12/05/40579/



Sahlin kritiserade S under förtroenderåd

Man kan tycka att det är väldigt märkligt att Mona Sahlin, som i egenskap av socialdemokratisk partiledare borde tro på S-politik, nu i skuggan av valförlusten ger Moderaterna rätt på flera punkter. Varför gick hon då till val på politik hon inte trodde på eller tycker hon helt enkelt inget själv?

I sitt tal på socialdemokratiska förtroenderådet förklarade Sahlin bland annat att det ska löna sig att arbeta och att A-kassa ska vara en omställningsförsäkring och inte ett permanent substitut för jobb. Om Mona Sahlin nu tycker det, varför har hon då fanatiskt argumenterat mot just detta när moderater har uttryckt samma sak?

Hela det socialdemokratiska pratet om att man "gick till val på fel politik" förefaller så underlig. Då måste ju även socialdemokrater vara glada över att de inte vann och tvingades genomföra "fel politik"? Det är lätt att tolka det som så att socialdemokraterna är ett ryggradslöst parti som inte tycker någonting själva utan bara vänder kappan efter vinden. I sitt tal sade Sahlin att i och med att löntagarna inte varit negativa till jobbskatteavdraget bör heller inte S vara det - med tycker inte S någonting själva? Är S på 2010-talet inget annat än ett populistiskt parti som anpassar "sina" åsikter efter vad flest människor anser med enda målet att vinna val? På Göran Perssons tid beskrevs den viktigaste valfrågan 2006 för socialdemokraterna att "behålla makten". Har inte S några idéer man vill genomföra?

Hela systemet med partier blir väldigt underligt när det finns partier där företrädarna inte tror på sin egen politik utan bara ser åsikter som ett medel för att vinna makt. Socialdemokraterna måste ställa sig frågan vad de faktiskt själva tycker och om det tycker något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0