S har gått samman med SD för att stänga ambassader



Mardrömmen blev verklighet

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8254102.ab

I torsdags blev mardrömmen från valnatten verklighet. Socialdemokraterna och vänsterpartierna har gått samman med Sverigedemokraterna för att bland annat stänga ner utlandsambassader.

Det parlamentariska läget i riksdagen är som sådant att Sverigedemokraterna tillsammans med S, V och MP kan ställa till med oreda och de har nu bevisat att de även är villiga att göra så. Det kan tyckas märkligt att detta nu sker trots att Sahlin lovade att inte samarbeta med sverigedemokrater.

Med Socialdemokraternas hjälp är Sverigedemokraternas makt numera ett faktum. Vem vet vilka hemska beslut vänstern och SD kan driva igenom tillsammans? Vi får också komma ihåg att det bara var med ca 15 (!) rösters marginal Alliansens makt bröts. Jag undrar hur soffliggarna som påstår att den inte lönar sig att gå och rösta känner idag.



Kommentarer
Postat av: Taieb Khessib

Ja detta bevisar ännu en gång att Socialdemokraterna inte är pålitliga. Nej nu har dom tappat mitt förtroende helt.

2010-12-11 @ 03:01:54
URL: http://www.tekodentredje.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

Hade det funnits en "gilla"-knapp på kommentarer hade jag tryckt på den. ;)

2010-12-11 @ 03:37:40
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: M.S

Och vilka var det M tog i hand när det gällde partistöden?

2011-01-03 @ 14:13:48
Postat av: Rutkowski

Förutom att beslutet var att begränsa utgifterna inom regeringsarbetet, utgifter som Moderaterna har ökat varje år sedan de kom till makten. Beslutet var att göra sig av med alla överflödiga inom regeringen typ ridvägsministern och de överflödiga sekreterarna men högern väljer att vinkla det så att det är ambassader som stängs ner istället som var beslutet även om det var MODERATERNA och deras hantlangare som beslutade att stänga ner ambassaderna.



Pinsamt för antingen så ljuger du eller så är du bara blind.

2011-01-03 @ 14:15:42
Postat av: abraham johansson

men det är ok när sd röstade med högern gällande talman? hycklare!

2011-01-03 @ 14:19:22
Postat av: Stefan Lundberg

Ni som älskar Alliansen verkar ha det bra för skulle ni ha nån sjuk anhörig blev det liv i luckan !!

Folk tar livet av sig ock cynismen ock egoismen breder ut sig över Sverige som en blöt filt !! Alla som röstat emot sjuka utförsäkrade ock arbetslösa måste vara hemskt osympatiska med era medmänniskor !! Det verkar som att de har blivit mot människor i stället

ock ni med jobb skriker parasiter ock varför ska vi hjälpa såna där ?? Tänk om ni hamnar där själva hur skulle ni må då ??

2011-01-03 @ 14:23:23
Postat av: Rutkowski

Förutom att beslutet var att begränsa utgifterna inom regeringsarbetet, utgifter som Moderaterna har ökat varje år sedan de kom till makten. Beslutet var att göra sig av med alla överflödiga inom regeringen... typ ridvägsministern och de överflödiga sekreterarna men högern väljer att vinkla det så att det är ambassader som stängs ner istället som var beslutet även om det var MODERATERNA och deras hantlangare som beslutade att stänga ner ambassaderna.



Pinsamt för antingen så ljuger du eller så är du bara blind.

2011-01-03 @ 14:38:45
Postat av: Andreas

SD har ju röstat med Alliansen i mångt fler förslag än man röstat med S, men det kanske har undgått dig?



S röstar ju för sina förslag, och man kan inte lägga ner allt sitt politiska arbete bara för att det finns en risk att SD stöder ett förslag.



Din syn på demokrati är hemsk!



Patetiskt och lågt blogginlägg, men samtidigt är det ju bra att du gör bort dig i ett så här tidigt skede av din politiska karriär så vi slipper se dig i en högre position i framtiden.

2011-01-03 @ 14:39:16
Postat av: Sebastian Hallberg

Rutkowski;

Visade inte tsunamin att en budgetvariant av regeringskansliet inte är att föredra?



Abraham Johansson;

SD:s röster påverkade inte i valet av talman, då en sosse var på semester och en vänsterpartist tog en fika.



Stefan Lundberg;

Exakt vad är det du egentligen kritiserar med nuvarande systemet för bidrag? Du pratar om "parasiter" och "egoism" men du specificerar inte vad du tycker är fel eller hur det skulle kunna bli bättre. Det vore intressant att höra.



2011-01-03 @ 14:48:03
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Rutkowski

Retorisk felaktighet. Onödiga ministrar så som Ridvägsministrar samt onödiga statssekreterare som får jobbet via nepotism hade inte hjälpt ett dugg.

2011-01-03 @ 15:16:42
Postat av: awn

Måste bara säga att det här var otroligt pinsamt. Ni borgare sitter i Rosenbad enbart för att Sverigedemokraterna röstade FÖR Reinfeldt som statsminister. Såväl Reinfeldt och Sahlin lovade att ALDRIG göra sig beroende av SD men med en cementerad blockpolitik är detta omöjligt. SD stöder en majoritet av era förslag!



Men i och för sig. Hela M:s valmanifest är byggt på lögner. Bort med pärlor och slipsar - här är vi ett arbetarparti! Sen sänker ni skatten för de rika (dvs er själva) och låter sjuka och arbetslösa betala genom att välfärden rasar ihop.

2011-01-03 @ 16:55:39
Postat av: Sebastian Hallberg

Rutowski;

Ridvägsminister är en tämligen märklig post men jag har svårt att se hur indragningen av den skulle kunna spara flera hundra miljoner.

2011-01-03 @ 17:03:34
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

awn;



Det var ju inte många rätt där.



SD blev INTE vågmästare i talmansvalet (om det är det du syftar på). Bodström (s) var på semester och någon vänsterpartist gick och tog en fika i stället. Någon vänster människa tror jag röstade fel också.



Vad är det för lögn du påstår finns i M:s valmanifest? Varför häva ur sig meningslöst tomt prat om man inte orkar berätta vad man syftar på? Menar du någonting kanske du borde säga det.



Att Alliansen sänkt skatten mest för de rika är ju också en sanning med stark modifikation. Jämfört med låginkomsttagare har höginkomsttagare fått HÖJD skatt. Jobbskatteavdraget är uppbyggt så att de med lägst lön får störst skattesänkningen.



På vilket sätt betalar sjuka och arbetslösa? Är det inte sjuka och arbetslösa som tjänar mest på en arbetslinje och jobbpolitik så att arbetslösa får jobb och det finns pengar till sjuka?



2011-01-03 @ 17:12:42
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: oi

vänsterblocket byter ej politik bara för rasister är i makten. ska ex vänstern bli ett annat parti med andra åsikter bara för rasister finns där. nej behåll era egna åsikter för då vinner man förtroende. och minskar rasismens inflytande. oavsett hur mkt dom röstar för andra partiers förslag.

det är väll ändå jävligt korkad å byta åsikt på grund av andra partier :S vänsterblocket fick igenom en åsikt som dom stod för. då spelar d väll fan ingen roll vilket parti som hjälpte att genomföra det :S

2011-01-03 @ 17:50:57
Postat av: awn

Er s.k. jobbpolitik har uppenbart inte gett några jobb eftersom vi nu har en massarbetslöshet. Sjuka som utförsäkrats har drabbats eftersom att det inte finns några jobb och om det fanns tycker jag det är högst tveksamt om en kronisk sjuk människa ens får jobb.



De skatter som förr togs ut av hög- och medelinkomsttagare (för de skattelättnader du pratar om innebär att när en arbetare blir sjuk står han eller hon på bar backe) finansierade en mänsklig sjukförsäkring. När ni sänkte dessa skatter, försvann sjukförsäkringen som en konsekvens.



Huvudsaken är att du kastar sten i glashus. I många andra frågor har SD stött Alliansens förslag, ibland stöder de sossarnas. Ska sossarna rösta med er för att undgå SD?



(Och även om samtliga rödgröna hade röstat för er hade ni fortfarande gjort er beroende av SD eftersom de röstade på er. Hade samtliga ledamöter varit närvarande hade ni suttit på SDs mandat.)

2011-01-03 @ 18:18:59
Postat av: Sebastian Hallberg

awn;



Senast jag kollade är svenska arbetslösheten lägre än EU:s genomsnitt. Det är knappast särskilt dåligt. Sverige har klarat krisen förhållandevis bra. Det beror ju till stor del på att Sverige fört en jobbpolitik.



Det är alltid beklagligt när försäkringskassan gör felaktiga bedömningar. Är man sjuk ska man givetvis få bidrag. Men ditt prat om att vi inte skulle ha någon sjukförsäkring längre är ju bara trams. Varifrån har du fått det?



Sedan får du gärna förklara på vilket sätt det finns mer pengar till sjuka bara för att man höjer skatten så att fler blir arbetslösa, färre betalar skatt och fler blir bidragsberoende. Arbetslinjen är helt nödvändig för välfärden, och det är därför Alliansen vunnit två val i rad.

2011-01-03 @ 21:08:02
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: awn

Uppenbarligen ser vi helt olika på begreppet välfärd.



Välfärd innebär att man, när man blir sjuk eller arbetslös, inte ska tvingas i misär utan få en rimlig ersättning. Att påstå att svårt sjuka inte blir utfärsäkrade är löjligt eftersom det finns konkreta bevis. Annika Holmqvist, t.ex. Här berättar flera personer som är uppenbart svårt sjuka. http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article6253040.ab

(Och innan du säger att Aftonbladet inte är seriöst, eller något i den stilen: Aftonbladet är en av få rikstidningar som inte definieras som borgerlig/liberal/konservativ. Vi vet att DN, SvD mfl. har fått order som "Mosa Mona-kampanjen" etc.)



Att höja skatten för de som tjänar mest innebär inte att fler blir arbetslösa. Det innebär att vi kan anställa fler inom offentlig sektor, det innebär att SJUKA inte blir utförsäkrade, det innebär att vi kan betala en själig arbetslöshetsersättning. Sjukförsäkringen har inte försvunnit helt, men man kan fråga sig om den finns kvar så länge till.



Alliansen har inte vunnit val för att ni sköter välfärden bra. Alliansen har vunnit val därför att folk uppenbart går på ert trams att skattesänkningar uppenbart går till låg- och medelinkomsttagare, vilket vi båda vet att de inte gör. Att exempelvis sänka arbetsgivaravgiften för folk under 26 hjälper inte, eftersom man kan sparka den anställde då han/hon fyller 26 och den som tjänar på det är alltså företaget.



Det går en borgerlig vind över Europa. Ja, vi röd-gröna misslyckades med en bra politik. Ni i högern lyckades lura i folk att Moderaterna är ett arbetarparti, vilket ni aldrig har varit och aldrig kommer att bli.

2011-01-04 @ 19:45:58
Postat av: Rutkowski

Sebastian: "Ridvägsminister är en tämligen märklig post men jag har svårt att se hur indragningen av den skulle kunna spara flera hundra miljoner."



Jupp, gissar på seliktiv blindhet. Om du har missat alla de helt onödiga utökningarna som borgarna med Moderaterna i spetsen så vet jag inte vad jag ska säga till dig utöver att läsa på mer. Du är en skam för politiken och det säger en hel del med tanke på den låga standarden som finns där.

2011-01-04 @ 21:21:15
Postat av: Sebastian Hallberg

awn;



Det är väl ingen hemlighet att Föräkringskassan begår misstag? det har den väl alltid gjort? Finns det någon myndighet som inte begår misstag? Det är trots allt bara människor som jobbar där. Jag tror aldrig att man kan uppnå ett samhälle där det inte fattas felaktiga myndighetsbeslut. Det vore dock för diskussionens skull intressant om du nämnde något förslag till förbättring. Att potentiellt friska får gå på kurs hos arbetsförmedlingen inom vissa intervaller är väl inte så dramatiskt?



Varifrån har du fått att sjukfärsäkringen skulle försvunnit? Sverige har ett av de generösaste bidragssystemen i hela världen. Socialförsäkringarna som Försäkringskassan betalar varje år ut 400-500 miljarder kronor. Tycker du att det är "ingenting" har du allvarliga problem med för mycket pengar.



Svenska folket tror inte längre att vänstern är det block som står på arbetarnas sida. Det är bara att titta på valresultatet. Alliansen har gått till val två gånger på att i första hand gynna de som arbetar. Vänsterblocket gick till val på att försämra för alla utom riktigt rika. Arbetare skulle drabbas av högre skatter. Arbetslösa skulle drabbas av att det till följd av högre skatter skulle bli svårare att få jobb. Sjuka skulle drabbas av att vänstern genom att färre jobbar och betalar skatt och det finns mindre pengar kvar till bidrag. De enda som egentligen skulle gynnas av vänsterförslagen var de riktigt rika som alltid kan behålla sina pengar genom att gömma dem i madrasserna och titta ut över sina medmänniskor som går på knäna. Så ser verkligheten ut idag, och till och med Mona Sahlin erkände i princip det i sitt "avgångstal". Arbetarpartier finns åt höger och inte åt vänster. Så ser verkligheten ut idag.



Sedan antyder du också att det inte skulle bli lättare för ungdomar att få jobb av att arbetsgivarskatten halverats för de under 26. Du tror alltså att det inte skulle bli svårare för ungdomar att få jobb ifall ungdomsskatten blev dubbelt så hög? Trams. Vad finns det för varor som det inte säljs mindre av när det blir dubbelt så dyrt? I egenskap av ungdom försvarar jag gärna min generation med näbbar och klor mot alla dessa ungdomshatande skattehöjarförslag.

2011-01-04 @ 23:04:32
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/
Postat av: Sebastian Hallberg

Rutowski;



Om du anser dig känna till hur Regeringskansliet ska kunna spara flera hundra miljoner utan att lägga ner några ambassader kanske du sprider ditt budskap bättre genom att presentera ditt förslag i stället för att bara kalla dina motståndare för dumma. Eller är din ståndpunkt alltså att man kan tjäna in flera hundra miljoner bara genom att säga upp nya ridvägsministern?

2011-01-04 @ 23:10:08
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0