Sverige går plus



https://www.riksgalden.se/


Alliansregeringen har trots krisåren under mandatperioden lyckats amortera på statsskulden. 2006 låg skulden enligt Riksgälden på 1 270 miljarder. I slutet av juni 2010 låg den på 1 062 miljarder. I nästan alla andra EU-länder, inte minst Grekland och Storbritannien, stiger skulderna kaosartat. I Sverige går vi  dock plus. Att amortera på statsskulden gör att vi slipper mer av de enorma räntorna. Dessutom är det viktigt att vi inte skjuter över våra skulder på kommande generationer.

Sverige är tillsammans med Finland, Bulgarien och Estland de enda av EU:s 27 länder som 2010 förväntas klara stabilitetspaktens regler för begränsad inflation, statsskuld och budgetunderskott. Arbetslösheten är utan tvekan Sveriges sämsta gren. Trots det ligger den svenska arbetslösheten 2010 enligt Eurostat fortfarande lägre än den för EU i sin helhet och är inte i närheten av Spaniens, Slovakiens eller Irlands massarbetslöshetssiffror.

För Sveriges framgångar kan vi till stor del tacka Alliansregeringen som fört en skattesänkarpolitik för fler jobb så att fler betalar skatt, färre blir bidragsberoende och därmed bättre statsfinanser. Hade Sahlins vänsterexperiment kunnat göra ett bättre jobb?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0