Aborträtten



Är förekomsten av idioter skäl nog att begränsa en frihet?

Nu har aborträtten börjat diskuteras igen. Anledningen är att nån knäppgök gjort abort två gånger ör att det varit "fel" kön på barnet. I Sverige får man ännu göra abort utan att ifrågasättas fram till 18:e veckan. Därefter måste Socialstyrelsen bevilja tillstånd. Nu höjs rösterna för en mindre generös aborträtt.

Visst, det är moraliskt ifrågasättbart att välja bort barn med "fel" kön. Men skall det vara juridiskt ifrågasättbart? Om en förälder behandlar sina två barn olika (dock inte dåligt), skall staten då gå in försöka rätta till det? Om Kalle får mer veckopeng än Kajsa, skall man lagstifta om lika veckopeng för alla barn? Ja, det är moraliskt fel att ge Kalle mer pengar än Kajsa och ja, det är moraliskt fel att abortera döttrar men inte söner. Alla friheter innebär ett ansvar. Det kommer alltid förekomma individer som missköter det ansvaret. Om en person är ful i mun, är det skäl nog att förbjuda tal vid offentliga platser?
Det är inte statens uppgift att försöka reda ut individers märkliga männosyn. Att opinionsbilda kanske helt enkelt bör ligga på humanitära och ideela organisationers bord i stället.

Jag tror nog dessutom att de ofödda barnen har det bättre som döda än att behöva växa upp med de där korkskallade föräldrarna som sannolikt bara hade tjatat om hur bra det hade varit om barnen varit pojkar.

Kommentarer
Postat av: Erik Blatte

Nu begränsar vi aborträtten.



Sedan 1975 har svenska kvinnor aborterat 1 miljon svenskar.



Detta är ett kollektivt självmord.



Det kanske inte var en bra ide att ge kvinnorna all makt?



Vad bör göras?



För det första:

Om mannen vill föda barnet skall abort ej beviljas.



För det andra:

Begränsa aborträtten till 4 veckan.



För det tredje:

Inför 12% extra skatt till barnlösa

2009-05-16 @ 09:36:23
Postat av: Sebastian Hallberg

Erik, det kanske vore klokt om du formulerade en problembeskrivning innan du producerande en "lösning".

2009-11-24 @ 23:06:41
URL: http://sebastianhallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0